specialty chocolade

Cacao ontleent zijn specifieke eigenschappen aan de natuur en menselijke behandelingen die hij krijgt. Vanuit die perfecte symbiose ontspruit een cacaovrucht die verschillende cacaoboontjes bevat. Allen hebben ze een uniek aroma en een unieke smaak. Wereldwijd is er heel wat chocolade te koop.

Chocolade is niet nieuw en maakt al generaties deel uit van ons dagelijks leven. De voorbije jaren heeft chocolade echter een evolutie ondergaan. De focus lag, en ligt nog vaak, op massaproductie.

Origine chocolade is gemaakt van cacaobonen uit één zeer specifieke regio. Het is een zogenaamd ‘terroir’-product. De kwaliteit van de chocolade wordt voor ruim de helft bepaald door de cacaosoort, de bodem, het klimaat en de vaardigheden van cacaoboeren. Een voortreffelijke chocolademaker weet dit om te vormen in een top-chocolade!

Omgekeerd betekent ‘specialty’ een gegarandeerde kwaliteit door alle stadia van de chocoladeproductie. Dit is steeds chocolade van topkwaliteit, waarbij we streven naar een volledige transparantie van de herkomst.

direct trade 

IMG_7674.jpg

boslandbouw

MENAKAO.jpg

bean to bar

oo.jpg

chocoladeproces

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_46ca.jpg

chocolademaker

IMG_0177.jpg

bloomen