specialty chocolade

Cacao ontleent zijn specifieke eigenschappen aan de natuur en menselijke behandelingen die hij krijgt. Vanuit die perfecte symbiose ontspruit een cacaovrucht die verschillende cacaoboontjes bevat. Allen hebben ze een uniek aroma en een unieke smaak. Wereldwijd is er heel wat chocolade te koop.

Chocolade is niet nieuw en maakt al generaties deel uit van ons dagelijks leven. De voorbije jaren heeft chocolade echter een evolutie ondergaan. De focus lag, en ligt nog vaak, op massaproductie.

Origine chocolade is gemaakt van cacaobonen uit één zeer specifieke regio. Het is een zogenaamd ‘terroir’-product. De kwaliteit van de chocolade wordt voor ruim de helft bepaald door de cacaosoort, de bodem, het klimaat en de vaardigheden van cacaoboeren. Een voortreffelijke chocolademaker weet dit om te vormen in een top-chocolade!

Omgekeerd betekent ‘specialty’ een gegarandeerde kwaliteit door alle stadia van de chocoladeproductie. Dit is steeds chocolade van topkwaliteit, waarbij we streven naar een volledige transparantie van de herkomst.

direct trade 

boslandbouw

bean to bar

chocoladeproces

chocolademaker

bloomen

LEAH - Specialty Chocolate

ANNA - Specialty Bar

Leopold Vanderkelenstraat 27

3000 Leuven, België

leah@specialtycompany.eu

Tel: +32 472 97 10 09

©2019 by Leah Specialty Chocolate